Søndag d. 1. november 2020, kl. 10:00

Allehelgens dag

Højmessen vil denne dag indeholde en række nye salmer og korsatser, hvor teksterne er skrevet af salmedigter Lisbeths Smedegaard Andersen, og musikken komponeret af organist Jakob Lorentzen.

Lisbeth Smedegaard Andersen udtaler: ”Allehelgen er en særlig dag for mange mennesker. Både for dem, der for nylig har mistet en, de holdt af, og for dem, der benytter den dag til at tænke tilbage på de mennesker, der har betydet noget i deres liv, men som ikke lever mere. Allehelgen er en anledning til at udøve det, Søren Kierkegaard kalder ”den kærlighedens gerning at mindes en afdød”.

Jytte Lundbak har tilstræbt et tydeligt forløb, så man bevæger sig fra sorgen og savnet gennem læsninger, bønner og salmer frem mod trøsten og håbet. Eller fra mørke til lys. Første afdeling begynder i mørket, idet forløbet anslås i bønnen og i novembersalmen med omkvædet: ”Send os dit lys her i mørket/med skær fra din evighed”. ”

Ved højmessen synger Ungdomskoret og Voksenkoret. Der indgår nye, mindre kendte salmer, - men vi skal også synge Den store, hvide flok, - og Dejlig er jorden.

Der er dåb og nadver men ingen prædiken. Alle er velkomne.

Højmesse
Hanne Mejlhede