Lørdag d. 29. oktober 2022, kl. 16:00

Koncerten skulle have været afholdt i februar men blev udskudt på grund af corona. I mellemtiden er sognepræst Nana Schiøtt Hansen flyttet til ny stilling på Bornholm, men det er lykkedes at lokke hende »hjem« på denne dag, så hun kan medvirke som oplæser. - Efter koncerten er menighedsrådet vært ved en lille forfriskning.

Requiem fra sommerfuglevingen Pianisten Janus Rønn Lind har komponeret et requiem bestående af 15 numre - et til hver sonet - i Inger Christensens sonetkrans, Sommerfugledalen.

Musikken er komponeret på samme måde som sonetkransen, hvor den sidste frase i hvert nummer bliver første frase i det næste. Til sidst samles alle indledende fraser til en komposition. Ligesom sonetterne bevæger musikken sig vidt omkring i farver og stemninger men har stadig en samlet rød tråd i (tone)sproget.

De 3 musikere i SPINE har spillet sammen i over et årti. Gennem mange års venskab og samarbejde har trioen udviklet en fælles rygrad for deres sammenspil. Musikken kan beskrives som moderne jazz / improvisation med alt hvad det indebærer af smukke melodier, skæve dissonanser og fascinerende lydcollager.

Når man læser Sommerfugledalen, fornemmer man hen ad vejen, hvordan sonetkransen er den perfekte form til at behandle på de temaer, der er i værket. For i det moderne verdensbillede er universet ikke harmonisk, verden er fuld af forandring og forfald, former, der hele tiden opstår og forsvinder. Ved at bruge den cirkelformede sonetkrans, har Inger Christensen tegnet et portræt af døden og det forgængelige, i en form bygget på et uendelighedsprincip. Sommerfugledalen stiller skarpt på den poetiske magi, der ligger i de mindste detaljer. Naturen er yndefuld i al sine forvandlingskraft, men også skræmmende fordi døden ligger på lur i hver puppe eller blomsterknop. Med sin sidste digtsamling har Inger Christensen indkapslet dette dirrende åndedrag i en klassisk form - sonetkransen er det net, hvori digteren fangede den flygtigste sommerfugl af alle.

Janus Rønn Lind - klaver, komposition

Pernille Mejer - vokal, effekter, keys